30 Ocak 2020 Perşembe

TADIMLIK 2: Pitaya, Ankara'da Tayland Yemeği Yemek!

   Tadımlık'ın ikinci bölümüne hoş geldiniz! Şimdilik Ankaralılar için önerilerde bulunmaya devam ediyoruz.

İlk bölüm için: https://elocankt.blogspot.com/2019/11/tadimlik-1-uygur-mutfag.html

   Başlıktaki Pitaya adını görüm Piyata değil mi ya o? Tayland yemeği?, diyen ODTÜ'lüler. Hayır, ODTÜ Çarşı'da Hocam Piknik yanındaki 'Piyata'dan bahsetmiyorum. Pitaya, Kent Park AVM'de çalışan bir restorant.


   Fiyatlar genel olarak ucuz değil ancak kampanyaları yakalarsanız gayet doyurucu ve fiyat-performans olarak değerlendirildiğinde çok başarılı. En iyi iki kampanyaları instagram sayfalarından da ulaşabileceğiniz üzere:

1) Sebzeli Çin Böreği, Tavuklu Noodle ve dilediğin İçecek. "Öğrenci Menüsü" hafta içi her gün 22,90₺!

2)Sebzeli Noodle ve Tavuklu Satay şiş ile “Thai Break” uygun fiyatıyla 13.00 - 17.00 arası Pitaya’da seni bekliyor 23,90₺!

   Ben şimdiye kadar her gidişimde 1. menüyü tercih ettim ve gerçekten doyurucu olduğunu söyleyebilirim. Tadına gelince, ilk ziyaretim de son ziyaretim de (finallerin bitişini kutlamıştık :) canım Ekin ileydi. Hatta ilk gidişimiz bir Universkop toplantısı sonrası akşam 9 gibi falandı ve "Elocan şimdi makarna yemek istemiyorum ya" demişti Ekin... Sonra fikir değiştirdi ve Ozan'ı da ekibe ekleyerek ilk denememizi yaptık.




   İlk gittiğimizde saat geç olduğundan Çin börekleri kalmamıştı. Bu yüzden onun yerine Tavuklu Satay Şiş getirmişlerdi. Ekstradan da Karidesli şişlerinden sipariş etmiştik. Tavuk şiş o kadar sarmasa da arasına ananas da dizdikleri karidesleri çok iyiydi.

  Bundan sonraki ziyaretimse canım İzmirli kızlarım Laçinel kardeşler ile oldu. Nida'nın bizi Ankara'ya ziyarete geldiğinde gittik. Benim tavsiyemle yine aynı menüden söyledik. İstediğiniz içeceği seçebildiğiniz için FESLEĞENLİ AYRAN'ı tercih etmenizi öneririm. Gerçekten çok iyi yapıyorlar.




   Laçinel kardeşlerle gittiğimizde Çin böreğini de deneme şansım oldu. Açıkçası net bir şekilde şişlerden daha başarılılardı. Çin böreğini daha önce yine Ekin ile gittiğimiz Çin Seddi'nde (Bunu da yazacağım bir ara) denemiştik ve bu ondan da başarılıydı. Üstelik sıcaktı. 

   Son gidişim ise 14 Ocak'ta oldu. İlk seferde "Makarna mı yiyeceğiz Elocan" diyen Ekin bu kez nerede yesek diye bakınırken direkt kendisi gidelim dedi :) Bu da tadı konusunda yeterince tatmin edici bir ipucu bence.


   Accounting sınavı efsane geçmiş iki işletmecinin Tayland mutfağı mutluluğu... 

   Bu gidişimizde Ekin de benimle beraber Fesleğenli Ayran söylemişti ve önceki içtiklerimin aksine garson yanlışlıkla fazladan fesleğen attığı için Ekin'in deyimi ile 'milkshake' gibi olmuştu. Çok iyiydi... Bundan sonraki gidişlerimde, fazladan fesleğen atmalarını isteyeceğim... 

  Tek şikayetim kendilerine de feedback olarak verdiğimiz son gidişimizde Çin böreklerinin soğuk gelmesiydi galiba. Tek seferliktir umarım diyor ve gelecekteki Pitaya ziyaretlerimi dört gözle bekliyorum!

   Özetle Elocan, Pitaya'nın Uzak Doğu lezzetlerini çok sevmeyenleri bile memnun edeceğini düşünüyor, fesleğenli ayranı ve Pitaya Bowl'larını öneriyor! (Tahta kap içerisinde gelen Noodle'lara Bowl diyorlar) Özellikle ODTÜ'lüler için, Kent Park şurası ya hu :) 

 Pitaya Instagram Adresi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder